Tekstschrijver

Wil je ook meer bezoekers en hogere omzet door sterke teksten? Neem vandaag nog contact op met de beste tekstschrijver.

Als ervaren creatieve en commerciële tekstschrijver, wil ik je graag meenemen in de wereld van tekstschrijvers. Wat is het precies, hoe word je het, wat verdien je en wat kan een tekstschrijver voor jou betekenen? Ik leg het je graag uit.

Tekstschrijver

Wat is een tekstschrijver?

Een tekstschrijver is iemand die zich bezighoudt met het schrijven van verschillende soorten teksten voor verschillende doeleinden. Het is een creatieve en commerciële rol waarbij het schrijven van teksten centraal staat. Of het nu gaat om blogs, SEO-teksten, brochures of nieuwsbrieven, een tekstschrijver weet precies hoe hij of zij de boodschap op een aansprekende en overtuigende manier overbrengt. Er is een verschil tussen een tekstschrijver en een copywriter. Een copywriter is gericht op het overtuigen van de lezer om tot actie over te gaan, terwijl een tekstschrijver meer gericht is op het informeren en inspireren van de lezer. Een tekstschrijver schrijft een breed scala aan teksten, waaronder blogs, brochures, websites, nieuwsbrieven en SEO-teksten, om te helpen bij het overbrengen van de boodschap van de opdrachtgever.

 

VaardigheidOmschrijving
Heldere en aantrekkelijke teksten schrijvenHet schrijven van teksten die niet alleen informatief zijn, maar ook aantrekkelijk en leesbaar zijn voor de doelgroep.
SEO-optimisatieHet toepassen van zoekwoorden en andere technieken om de online vindbaarheid van de tekst te verbeteren.
Verschillende soorten teksten schrijvenHet schrijven van verschillende soorten teksten, zoals blogs, SEO-teksten, brochures, nieuwsbrieven en websites.
CreativiteitHet vermogen om op creatieve en originele manieren teksten te schrijven die de doelgroep aanspreken.
Commercieel inzichtHet vermogen om teksten te schrijven die niet alleen informatief zijn, maar ook gericht zijn op verkoop en conversie.
Wat is een tekstschrijver

Hoe word je tekstschrijver?

Als je geïnteresseerd bent in het beroep van tekstschrijver, is het goed om te weten wat de belangrijkste eigenschappen zijn van een tekstschrijver en wat de noodzakelijke vaardigheden zijn. Een goede tekstschrijver is creatief, communicatief sterk, nauwkeurig, leergierig en heeft een passie voor schrijven. Het is ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste trends en ontwikkelingen in de branche.

 

OpleidingDuurKosten
Creatieve Schrijfopleiding6 maanden€1500
SEO-Schrijfopleiding3 maanden€1000
Commercieel Schrijven4 maanden€1200
Tekstschrijf-cursus2 maanden€800
Blogschrijf-cursus1 maand€500

Er zijn diverse opleidingen en cursussen beschikbaar voor wie zich wil verdiepen in het schrijven van teksten. Of je nu een opleiding in journalistiek volgt of een cursus creatief schrijven, het is belangrijk om te investeren in je ontwikkeling als tekstschrijver. Daarnaast zijn er ook talloze online resources beschikbaar, waaronder blogs, boeken en webinars.

Naast creativiteit en passie, zijn er enkele specifieke vaardigheden die noodzakelijk zijn voor het beroep van tekstschrijver. Dit omvat onder andere het vermogen om te schrijven in verschillende stijlen, te begrijpen hoe teksten geoptimaliseerd kunnen worden voor zoekmachines (SEO) en het vermogen om te schrijven in verschillende tone-of-voice. Als tekstschrijver is het ook belangrijk om een uitstekend gevoel voor taal en grammatica te hebben, evenals de vaardigheid om teksten te schrijven die zowel informatief als aantrekkelijk zijn.

Verdiensten van een tekstschrijver

Het salaris van een tekstschrijver varieert aanzienlijk, afhankelijk van verschillende factoren zoals ervaring, opleiding, specialisatie en de grootte en het type bedrijf waar ze werken. Het gemiddelde salaris voor tekstschrijvers in Nederland ligt tussen de €2.000 en €4.000 per maand.

Er zijn echter verschillende factoren die het salaris kunnen beïnvloeden, waaronder de hoeveelheid ervaring die je hebt, je specialisatie en de grootte en het type bedrijf waar je werkt. Bijvoorbeeld, een ervaren tekstschrijver met specifieke kennis van SEO zal waarschijnlijk een hoger salaris verdienen dan een tekstschrijver zonder deze vaardigheden.

Een andere optie voor tekstschrijvers is zelfstandig ondernemerschap. Als zelfstandig tekstschrijver kun je meer verdienen en heb je meer vrijheid in de keuze van projecten en opdrachtgevers. Het is echter belangrijk om te beseffen dat er ook extra verantwoordelijkheden en uitdagingen zijn die gepaard gaan met het runnen van een bedrijf. Maar als je de juiste vaardigheden en ervaring hebt, kan zelfstandig ondernemerschap een zeer aantrekkelijke optie zijn.

Waarom samenwerken met een tekstschrijver?

Er zijn veel redenen voor het uitbesteden van teksten aan een tekstschrijver. Het uitbesteden van teksten ervoor dat je meer tijd en energie overhoudt om je te concentreren op andere belangrijke taken binnen je bedrijf. Bovendien kun je ervan verzekerd zijn dat de teksten die je ontvangt van hoge kwaliteit zijn en aansluiten bij je doelgroep en merkidentiteit.

Investeren in een goede tekst is ook belangrijk voor de online zichtbaarheid van je bedrijf. Een goede tekst zorgt namelijk voor een hogere ranking in zoekmachines en trekt meer bezoekers naar je website. Hierdoor kun je meer leads genereren en uiteindelijk meer verkopen realiseren.

Het verschil tussen zelf schrijven en uitbesteden aan een tekstschrijver is dat een tekstschrijver specifieke vaardigheden en kennis heeft die nodig zijn om teksten te schrijven die informatief, aantrekkelijk en geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines. Als je zelf geen ervaring hebt met het schrijven van teksten, kun je beter een tekstschrijver inhuren. Hierdoor ben je verzekerd van teksten die aansluiten bij je doelgroep en merkidentiteit en helpen bij de groei van je bedrijf.

Samenwerken met een tekstschrijver

Hoe werkt het samenwerken met een tekstschrijver?

Het samenwerken met een tekstschrijver is eenvoudig en overzichtelijk. Het proces bestaat uit een aantal stappen, waaronder het vaststellen van de doelen en de verwachtingen, het opstellen van een plan en het bepalen van de deadline.

De communicatie tussen opdrachtgever en tekstschrijver is een belangrijk onderdeel van het proces. De tekstschrijver luistert naar jouw wensen en verwachtingen en stelt vragen om meer inzicht te krijgen in jouw bedrijf en doelgroep. Hierdoor kan de tekstschrijver teksten schrijven die aansluiten bij jouw doelen en verwachtingen.

De tekstschrijver begeleidt je ook door het gehele proces en zorgt ervoor dat je teksten op tijd en van hoge kwaliteit worden opgeleverd. Als je feedback of aanpassingen wilt, zorgt de tekstschrijver ervoor dat deze snel en efficiënt worden verwerkt. Het samenwerken met een tekstschrijver is dus een snelle en eenvoudige manier om teksten te krijgen die aansluiten bij jouw doelen en verwachtingen.

Voorbeelden van teksten die door een tekstschrijver kunnen worden geschreven

Een tekstschrijver is in staat om een breed scala aan teksten te schrijven, die aansluiten bij de doelen en verwachtingen van de opdrachtgever. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van teksten die door een tekstschrijver kunnen worden geschreven:

 • Blogs: Blogs zijn een uitstekende manier om de online zichtbaarheid van je bedrijf te verhogen en tegelijkertijd je doelgroep te informeren en te inspireren. Een tekstschrijver kan blogs schrijven die aansluiten bij jouw bedrijf en doelgroep en die geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines.

 • SEO-teksten: SEO-teksten zijn gericht op het verbeteren van de online zichtbaarheid van je bedrijf. Een tekstschrijver heeft de kennis en ervaring om teksten te schrijven die zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines, waardoor je bedrijf beter vindbaar is online.

 • Brochures: Brochures zijn een belangrijk onderdeel van de marketingmix van je bedrijf. Een tekstschrijver kan brochures schrijven die informatief, aantrekkelijk en geoptimaliseerd zijn voor je doelgroep.

 • Nieuwsbrieven: Nieuwsbrieven zijn een uitstekende manier om in contact te blijven met je doelgroep en hen op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen binnen je bedrijf. Een tekstschrijver kan nieuwsbrieven schrijven die aansluiten bij jouw doelgroep en die op een aantrekkelijke en informatieve manier zijn opgesteld.

 • Websites: Een website is de online visitekaartjes van je bedrijf. Een tekstschrijver kan teksten schrijven die aansluiten bij jouw bedrijf en doelgroep en die geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines.

 • Advertenties: Advertenties zijn een uitstekende manier om je bedrijf onder de aandacht te brengen bij een groter publiek. Een tekstschrijver kan advertenties schrijven die aansluiten bij jouw doelgroep en die op een aantrekkelijke en informatieve manier zijn opgesteld.
Voordelen tekstschrijver

Voordelen van samenwerken met deze tekstschrijver

Er zijn veel voordelen aan het samenwerken met deze tekstschrijver. Allereerst heeft deze tekstschrijver jarenlange ervaring op het gebied van tekstschrijven, waardoor ze precies weet hoe ze teksten moet schrijven die aansluiten bij jouw doelen en verwachtingen.

De tekstschrijver heeft een creatieve en commerciële aanpak, waardoor ze teksten schrijft die niet alleen informatief zijn, maar ook inspirerend en aantrekkelijk. Hierdoor zullen je bezoekers meer tijd op je website doorbrengen en zullen ze geneigd zijn om verder te lezen.

De tekstschrijver is klantgericht en luistert goed naar jouw wensen en verwachtingen. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat de teksten die je ontvangt aansluiten bij jouw bedrijf en doelgroep.

Tot slot worden de teksten altijd professioneel afgewerkt. De tekstschrijver let op details, zoals spelling, grammatica en stijl, en zorgt ervoor dat de teksten duidelijk en aantrekkelijk zijn opgesteld. Samenwerken met deze tekstschrijver betekent dus dat je teksten krijgt die van hoge kwaliteit zijn en die aansluiten bij jouw doelen en verwachtingen.

VoordeelOmschrijving
Jarenlange ervaringVele jaren ervaring in het schrijven van verschillende soorten teksten voor verschillende doelgroepen.
Creatieve en commerciële aanpakEen aanpak die gericht is op het schrijven van teksten die niet alleen informatief zijn, maar ook aantrekkelijk en gericht op verkoop.
KlantgerichtheidGericht op de wensen en behoeften van de klant, zodat de tekst aansluit bij de doelgroep.
Professionele afwerkingEen professionele afwerking van de tekst, waarbij aandacht wordt besteed aan spelling, grammatica en lay-out.

Prijzen en tarieven

De prijzen en tarieven voor samenwerken met deze tekstschrijver zijn transparant en overzichtelijk. Hieronder vind je een overzicht van de prijzen en tarieven voor verschillende soorten teksten:

Soort tekstPrijs
Blog€75 – €250 per blog
SEO-tekst€75 – €150 per pagina
Brochure€200 – €750 per brochure
Nieuwsbrief€65 – €150 per nieuwsbrief
Website€75 – €250 per pagina
Advertentie€75 – €300 per advertentie

Bij deze prijzen en tarieven is rekening gehouden met de lengte van de tekst, de complexiteit van de opdracht en de deadline. Het is mogelijk om een offerte aan te vragen voor een specifieke opdracht, zodat je precies weet wat de kosten zullen zijn.

Transparantie over de kosten is belangrijk bij het samenwerken met een tekstschrijver. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat je niet voor verrassingen komt te staan en dat je precies weet wat de kosten zijn voordat je begint met samenwerken.

Zo ga ik jouw bedrijf helpen

In deze pagina hebben we alles besproken over het beroep tekstschrijver en het samenwerken met een tekstschrijver. Hieronder vind je een samenvatting van de belangrijkste punten:

 • Een tekstschrijver is een professional die teksten schrijft voor bedrijven en organisaties.
 • Je kunt tekstschrijver worden door middel van opleidingen en cursussen en door belangrijke vaardigheden te ontwikkelen.
 • Het gemiddelde salaris van een tekstschrijver is afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring en specialisatie.
 • Samenwerken met een tekstschrijver biedt veel voordelen, zoals betere online zichtbaarheid, aansluiting bij je doelgroep en professionele afwerking.
 • Het samenwerken met een tekstschrijver verloopt in verschillende stappen en is gericht op een goede communicatie tussen opdrachtgever en tekstschrijver.
 • Een tekstschrijver kan verschillende soorten teksten schrijven, zoals blogs, SEO-teksten, brochures, nieuwsbrieven en websites.
 • De prijzen en tarieven voor samenwerken met een tekstschrijver zijn transparant en overzichtelijk.

Als je op zoek bent naar een tekstschrijver, neem dan gerust contact op met mij. Samen kunnen we bekijken wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf en doelgroep.

Een tekstschrijver is iemand die gespecialiseerd is in het schrijven van teksten voor verschillende doelgroepen en doeleinden. Een tekstschrijver schrijft onder andere blogs, SEO-teksten, brochures, nieuwsbrieven en websites.

Om tekstschrijver te worden, is het belangrijk om de nodige opleidingen en cursussen te volgen en de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor het schrijven van heldere, aantrekkelijke en gerichte teksten.

Het salaris van een tekstschrijver hangt af van verschillende factoren, zoals ervaring, opleiding en vaardigheden. Het gemiddelde salaris van een tekstschrijver ligt tussen de €3000 en €5000 per maand.

Door samen te werken met een tekstschrijver kun je ervoor zorgen dat de teksten die je laat schrijven aansluiten bij je doelgroep en gericht zijn op verkoop. Bovendien kun je tijd en energie besparen door het uitbesteden van de teksten.

Het samenwerken met een tekstschrijver bestaat uit verschillende stappen, zoals het opstellen van de opdracht, de communicatie tussen opdrachtgever en tekstschrijver en de begeleiding door de tekstschrijver.

Een tekstschrijver kan verschillende soorten teksten schrijven, zoals blogs, SEO-teksten, brochures, nieuwsbrieven en websites.

Deze tekstschrijver heeft jarenlange ervaring, een creatieve en commerciële aanpak, is klantgericht en zorgt voor een professionele afwerking van de tekst.

De prijzen en tarieven voor samenwerken met een tekstschrijver hangen af van verschillende factoren, zoals de soort tekst, de duur en de moeilijkheidsgraad van de opdracht. Het is belangrijk om transparant te zijn over de kosten en om samen met de tekstschrijver een prijs en tarief af te spreken dat past bij de opdracht.

Bepaal of een tekstschrijver de juiste is voor jou door te kijken naar de ervaring, opleiding, vaardigheden en stijl van de tekstschrijver. Het is belangrijk om een tekstschrijver te kiezen die aansluit bij je doelgroep en je doeleinden.

Meer info op Wikipedia

Samenwerkingen met
online marketing heroes logo
Schildersbedrijf Geijtenbeek logo
Loopper logo

Mijn meest gevraagde diensten

SEO teksten

De juiste SEO teksten verhogen je zoekvindbaarheid en conversie. Jouw website wordt hoger geïndexeerd in Google en overtuigt jouw bezoekers er van om over te gaan tot aankoop.

Webteksten

Webteksten zijn beknopt, informatief en zorgen er voor dat jouw bezoeker overgaat tot actie. Plaats heldere, overzichtelijke webteksten en vergroot je conversiepercentage!

Blog teksten

Blogs zorgen voor een hogere mate van betrouwbaarheid. Daarbij zorgt het principe van wederkerigheid er voor dat de bezoekers met jou in zee gaan en niet met de concurrent.

Waarom?

Je kan natuurlijk altijd je eigen teksten schrijven. Waarom kiezen dan toch steeds meer ondernemers er voor dit uit te besteden?

art, composition, desk-1868727.jpg

Samen sta je sterker

Niemand kent jouw product of dienst zo goed als jij. Juist daarom is het soms moeilijk om goed uit te leggen waar het nou precies om draait. Samen staan we sterker, jij geeft mij die uitleg en ik zet jouw verhaal helder en compleet op papier.

hd wallpaper, money, bank-549161.jpg

Verdien (meer) geld

Een goede tekst heeft de lezer binnen enkele zinnen in zijn greep. Een goede SEO tekst zorgt voor een hogere positie in de zoekresultaten van Google en meer bezoekers. Ik combineer het beste van beide!

Tekstschrijver

Meer tijd om dat te doen wat je écht leuk vindt

Want geef maar toe, als schrijven je hobby was geweest dan was je dat wel gaan doen. Ik bekommer mij om de teksten, zodat jij dat kan gaan doen waar je in uitblinkt.

Taaliskunst

Neem contact op

Heb je vragen of interesse? Vul hieronder je gegevens in en ik neem contact met je op.

Taal is kunst
Kim Geijtenbeek
Van Dijkerf 4
3907 MC Veenendaal
info@taaliskunst.nl
0611756364